V skupini Škrati je vedno pestro in zabavno. Priredili smo si prav posebno Čarovniško zabavo na katero pa smo se pripravljali ves teden. Izdelovali dekoracijo, brali zgodbe o čarovnicah in njihovih hišnih ljubljenčkih, čarali besede, zapredli igralnico v pajkovo mrežo, iskali in šteli pajke ter na tak način premagovali strah pred strašljivimi bitji.

V petek, 28. oktobra zvečer, ko se je vse umirilo in zunaj stemnilo je v našem vrtcu zavreščalo. V vrtec pa niso prišli otroci temveč: strahci, okostnjaki, vampirji, dolgodlaki, pajki, netopirji, dobre vile, čarovnice in druga bitja. Zaplesali smo v otroškem disku. Kot uvod v zabavni večer pa nas je pozdravila čarovnica Konigunda in skuhala čarobni napoj. Brez recepta seveda ni šlo, v roke je vzela veliko Čarovniško knjigo napojev in pripravila otroški čarobni napoj. Vanj je vmešala razne praške veselja, poguma, pridnosti, dodala še nekaj čudnih čarobnih sestavin in nekaj kapljic za spanje. Otroci so čarovnici zaupali in brez zadržkov napitek tudi popili. Sledile so ustvarjalne delavnice v katerih smo izdelali strahce iz buč, lučke iz tulcev in čarovnice iz papirja. Bučne strahce smo opremili s svečkami in jih postavili na okenske police vrtca. Z žepnimi svetilkami smo se odpravili na igrišče, opazovali temo, osvetljene objekte, zvezdno nebo. Ko smo se vračali v vrtec je iz kuhinje zadišalo po čarobno dobrih palačinkah. Po večerji smo še malo zarajali in počasi postajali utrujeni, najbrž zaradi kapljic v čarobnem napitku. Čudna bitja so se spremenila v otroke, ki so se preoblekli v pižame in se pripravili na počitek. Nekaj čarovnic se je spremenilo v vzgojiteljice, ki so s težavo priznale, da jih je strah teme, zato so pustile luč na hodniku, ki je svetila vso noč.

Po mirni noči smo se zbudili v sobotnem jutru, se oblekli, pozajtrkovali in nestrpno čakali, čigavi starši bodo prvi slišali zgodbo o nepozabni dogodivščini.

Pripravila: vzgojiteljica skupine Škrati, Valerija Mlinarič

(Visited 173 times, 1 visits today)