Končno je prišel petek, 24. novembra 2023, ko so starši Škratov, najstarejših otrok vrtca, morali zbrati dovolj poguma, da so lahko noč preživeli brez svojih otrok.

Ja, prav ste prebrali, v očeh staršev je bilo namreč zaznati kanček strahu in zaskrbljenosti kako bo noč brez njih, otroške oči pa so bile polne pričakovanja in vznemirjenja, kako bomo preživeli noč v vrtcu.

Zbrali smo se ob 18.30 uri. Skupaj nas je bilo vseh 17 predšolskih, pogumnih otrok in vzgojiteljice. Najprej smo se udobno namestili in odpotovali v nebo ter pokukali kaj tam zvezde počno. Prisluhnili in ogledali smo si namreč predstavo Zvezdica Zaspanka, ki smo jo zaigrale vzgojiteljice vrtca. Po predstavi smo pojedli večerjo, se obuli in oblekli ter se odločili, da gremo poiskat največjo zvezdico; mogoče bomo videli celo Zvezdico Zaspanko. Z žepnimi svetilkami smo se odpravili na igrišče, opazovali temo, se poigravali s svetlobo, predvsem pa opazovali nebo, a zvezdic to noč ni bilo, samo boter Mesec. Kdo ve, mogoče nam bodo pa zasvetile, ko bomo mi zaspali in nas bodo čuvale vso noč, da nas ne bo strah. Ampak ne, ne, nismo še bili utrujeni, ampak pripravljeni, da pokažemo naše pižame in se zavrtimo ob zvoku plesne glasbe. Plesali smo dolgo v noč. Nato smo utrujeni od dogodivščin, stisnili mehke igrače na ležalniku ter ob pravljici zaspali. Da pa nam nebi vrtčevski strahci kakšno zagodli oz. nam nebi zmanjkalo poguma, smo na hodniku pustili majhno luč.

Preživeli smo lepo in mirno noč. Zbudili smo se v sobotnem jutru, se oblekli, pozajtrkovali palačinke in nestrpno čakali, da povemo staršem zgodbo o nepozabnem doživetju.

In ker so bili vsi otroci zelo pogumni, so si za spomin odnesli domov zvezdico, ki jih bo spominjala na preživeto noč v vrtcu.

Pripravila: Gabriela Čuš Kovše

(Visited 57 times, 1 visits today)